• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 dakika geç kalsaydım...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bu ülkenin gelişmesi büyümesi için istihdam yaratan herkes takdire şayandır.

Bizim için olmaz denilen Marmaray'ı denizin altından girip milletimizin hizmetine sunduk.

Aynı şekilde Avrasya'yı milletimizin hizmetine açtık.

Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi Köprülerini yaparak hizmete aldık

Bu işin finali de Çanakkale Köprüsü'nü de yapmak suretiyle oraya imzayı attık. Çanakkale Köprüsü ile Asya ve Avrupa'yı bir kez daha bağladık.

Aşkınız varsa ve ülkeye bir şey yapma arzunuz varsa yaparsınız.

1960'lı yıllarda ne dedilerse bugün de aynısını söylüyorlar. Rahmetli Menderes için uçaklar dolusu altın yurt dışına kaçırdı demişlerdi. Şimdi de benim için aynı ifadeleri kullanıyor. Utanmadan kaçacak diyor. Erdoğan'ı 15 Temmuz'da kaçırtamadınız, ama sen tankların arasından kaçtın. FETÖ'cü güvenlikçiler sayesinde Bakırköy Belediyesi'ne kaçtın. Keyif kahvesi içtin. Ben ise eğer 15 dakika geç kalsaydım belki karşınızda olmayacaktım. Rabbimin takdiri ne ise o olur.

Benim için Vakıflara para aktarıyor diyen Bay Kemal'den aldığım tazminatları TÜRGEV gibi vakıfları gidiyor. Böylece bir hayra yarıyor.

ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Kur ve enflasyon sorununun üzerinden elbette geleceğiz. Hiçbir insanımızın çöküşüne izin vermeyeceğiz. Bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne geçerek, bir taraftan gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün derhal önüne geçeceğiz.

Unutmayın hepimiz aynı gemideyiz. Şayet Türkiye gemisi su alırsa bunun sonuçlarını hepimiz yaşayacağız. Biz tüm dikkatimizi Türkiye'nin aydınlık geleceğine yöneltmiş durumdayız. Üretim tarafında istihdamda, ihracatta gayet iyi durumdayız. Cari açıktaki dengelerin bozulmasının tek sebebi, tüm dünyada olduğu gibi artan enerji giderleridir.

İstihdamda küçük oynamalara rağmen, sosyal kırılmalara sebep olacak bir riskle karşı karşıya değiliz. Bizim uyguladığımız ekonomi programı gayet tutarlıdır.

Unutmayın hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye gemisi su alır bir tehlike geçirirse bunun sonuçlarını hep beraber yaşayacağız.

Biz tüm gücümüzle ülkemizi daha iyi seviyelere getirmek için çaba harcıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracatta çok iyi durumdayız.

Cari açık ve bütçe dengelerindeki bozulmasının tek nedeni bazı kalemlerde 4 ila 10 kat artan enerji giderleridir.

Tarımda bereketli bir yıl bekliyoruz. Enerjide çok daha iyi noktaya gideceğiz. Turizmde güzel bir sezonun yaşanacağı izlenimini alıyoruz.

Ayrıntılar geliyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir