• DOLAR 32.573
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2426.723
  • ...

Sıvatların dağıtımı için Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Türkiye'nin dünyada tarımsal potansiyel olarak gayri safi milli hasılada üretimde dünyada ilk 10'ların Avrupa'da ise birinci sırada olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Bunun en büyük nedeni Türk tarımının dinamik olmasından kaynaklanıyor. Malatya bitkisel üretimde belli bir noktaya gelmiş dünya markası olan kayısının bitkisel üretimde özellikle meyvecilikte hızla gelişmekte ve ilerlemektedir. Bu kapsamda birçok projelerimiz mevcut. Ben bu sıvat dağıtımının ülke ekonomisine ve ilimiz ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu yıl Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Tarım Daire Başkanlığımızın ortak çalışmaları ile yabani alıç aşılaması, buğday, arpa, nohut, fasulye tohum dağıtımları ve gerekse hayvancılığın teşvikiyle ilgili ve hayvan meralarına sondaj vurularak oradaki hayvanların sulamasının giderilmesiyle ilgili çalışmalar olsun, sebze fidelerinin dağıtımı ve bugünkü sıvat dağıtımı ile ilgili olsun güzel çalışma örneği oldu. Bu yıl ekilmeyen arazilerimiz için 400 ton buğday ve arpa dağıtımı gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz." dedi.

Vali Hulusi Şahin ise yapılan projelerin güzel olduğunu ve devamının gelmesi gerektiği temennisinde bulundu. (İLKHA)