• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Peygamberlere hakaret eden sözde profesörler hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Mayıs 2022 Salı günü Haber Türk TV'de Fatih Altaylı'nın  moderotörlüğünde yayınlanan programa,  Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Ahmet Aslan ve  Prof. Dr. Mehmet Önal katıldı.

Programın konusu "Harran ve Harran'da yapılan kazılar" olmasına rağmen İslami değerlere ve mukaddesata hakareti görev sayan sözde profesörler Celal Şengör ve Ahmet Aslan, Hazreti İbrahim ve Hazreti Musa ile ilgili iftiralarda bulundu.

Sözde profesörler, Hazreti İbrahim ve Hazreti Musa'nın (Haşa) menkıbeden ibaret olduğunu ve bu Peygamberler hakkında yazılan kutsal metinlerin uydurma olduğu safsatasında bulundu.

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, Peygamberler hakkında iftiralarda bulunan Celal Şengör ve Ahmet Aslan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Peygamberlere hakaret ettiler"

Konuyla ilgili Şanlıurfa sivil toplum kuruluşlarından yapılan yazılı açıklamada, "24 Mayıs 2022 Salı günü akşamı Haber Türk TV kanalında yayımlanan bir programa ve bir inanç katliamına şahit olduk. Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Ahmet Aslan, Prof. Dr. Mehmet Önal'ın katıldığı ve Fatih Altaylı'nın moderotörlüğünü yaptığı bir program izledik. Programda konu 'Harran ve Harran da yapılan kazılar' idi. Harran kazılarında sorumlu Harran Üniversitesi Arkeoloji bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal Harran ve kazıları hakkında bilgi verirken programa geldiği halde konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan, üstelik bu memleketin ekmeği ile karnını doyuran Celal Şengör ve Ahmet Aslan adlı profesörler sanki Urfa'ya, Harran'a ve tüm inananlara hakaret eden sulandırmalar yaptılar." ifadeleri kullanıldı.

"Kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler"

Açıklamanın devamında, programın amacı dışına çıkarak inanca hakarete dönüştüğü belirtilerek, "Sulandırmayı o kadar ileri götürdüler ki Harran'da kopan program bir dine sövme, inanca hakaret, Kur'an'a saldırı, Allah'ı inkâr programı haline geldi. Büyük bir sevkle ve tahrik edasıyla: 'Hz. İbrahim yaşamamıştır Hz. Musa yoktur, tarih kitaplarında bunların adlarına rastlanmaz, kutsal kitaplar uydurma metinleridir, Bunlar sadece menkıbeden ibarettir.' deyip durdular ve kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler, tahrikin dozunu artırdılar. STK'lar olarak bu kişileri ve bunların söylediklerini telin ediyor; yetkililere özellikle savcılarımıza inancımıza hakaret ayrımcılık tahrik gibi nedenlerle suç duyurusunda bulunuyoruz." denildi.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir