• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
İşgalci siyonist rejimin hamisi ABD, Irak'ın kararından rahatsız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD, Irak Parlamentosu’nun israil ile ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan yasayı kabul etmesinden derinden rahatsız." denildi.

Yasanın, "ifade özgürlüğünü tehlikeye attığı" ve "bir antisemitizm ortamını teşvik ettiği" iddiasında bulunulan açıklamada, Irak'a komşu ülkelerin, işgalci rejimle vardığı normalleşmenin, "yeni bir fırsat" ile "ilerleme" olduğu, söz konusu yasanın da bunlara "taban tabana zıt" olduğu savunuldu.

Açıklamada, ABD'nin, işgalci rejimi "güçlü ve sarsılmaz bir şekilde desteklemeyi" sürdüreceği ve işgalci rejimin komşularıyla da bağlarını sözde "barış ve refah" arayışıyla genişleteceği ifade edildi.

Irak, işgal rejimiyle normalleşmeyi yasakladı

Irak Parlamentosu, dün işgal rejimiyle normalleşmeyi yasaklayan yasa tasarısını görüştü.

275 milletvekilinin oy birliğiyle kabul edilerek yasalaşan tasarıya göre işgalci rejim ile ilişki kurmak ve normalleşmenin yanı sıra iş birliği yapmak da "suç" kategorisine giriyor.

Yasada işgalci siyonist rejim ile siyasi, diplomatik ve güvenlik iş birliği yapanlar "müebbet hapis" ve "idam" ile yargılanacak.

Sadr: Sokağa çıkıp kutlama yapın

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, yasanın onaylanması sonrası yaptığı açıklamada, halka iki rekaat şükür namazı eda etme ve sokağa çıkıp kutlama yapması çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir