• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Seyahat acenteleri ve iş adamları “uçak seferlerinin artırılmasını” istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da, yoğun talebe rağmen uçak sefer sayılarının azalmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Uçak seferleriyle ilgili yaşanan sıkıntıları İLKHA’ya anlatan Batman’daki acente yetkilileri ile iş adamları, bu konudaki mağduriyetlere dikkat çekti.

Nüfusu 600 bini aşan Batman’da uçak sefer sayısının azlığından yakınan sektör temsilcileri ile iş adamları, halkın uçak firmalarından istedikleri hizmeti alamamanın mağduriyetini yaşadığını ifade etti.

Seyahat acentesi yetkililerinden Şemsettin Yıldız, geçmiş yıllara oranla bu yıl uçak seferlerinin çok düştüğünü söyledi.

Şemsettin Yıldız

“Halk çok mağdur durumda”

Uçak firmalarının seferlerin düşmesini akaryakıttaki artışa bağladığını belirten Yıldız, “Uçak firmaları Batman’a gerekli hizmet vermemesi halkı mağdur durumda bırakıyor. Halk şu anda çok mağdur durumda. Ramazan Bayramı’ndan önce ve sonrasına 15 güne kadar kimse uçaklarda yer bulamadı. Uçak seferlerinde yaşanan sıkıntıların çözülmesi lazım.” dedi.

“Biletleri Diyarbakır veya Mardin’den alıyorlar”

Uçak seferlerinin azlığı nedeniyle kente turistlerin de gelmediğini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

“Turizm ilçemiz Hasankeyf için bu durum çok olumsuzdur. Turizm için şehrimize gelmek isteyenler ya Diyarbakır ya da Mardin üzerinden bilet almaktalar. Dolayısıyla oralara inenler çoğu zaman buraya bile uğramamaktadırlar. Sayın Valimizden ricamız, en yakın zamanda Batman’ın uçak sefer sayısının artırılması için gerekli girişimlerde bulunmasıdır.”

Serhat Altunç

Bir diğer seyahat acentesi yetkililerinden Serhat Altunç ise Batman’da uçak seferlerinin yetersizliği sebebiyle hem seyahat acenteleri hem iş adamları hem de halkın mağdur olduğuna dikkat çekti.

“Umarız sorun kısa sürede çözülür”

İstanbul Havalimanına günde iki sefer olmasına rağmen yetmediğini belirten Altunç, “Havaların ısınmasıyla birlikte turizm sezonu da açılmış durumda. Batmanlı iş adamları özellikle tekstil sektöründe çalışanlar, ticaretlerini İzmir üzerinden yaptıkları için büyük sorun yaşamaktalar. Sebebi ise Batman-İzmir seferlerinin olmamasıdır. İzmir’e gitmek isteyenler çevre illere gitmek mecburiyetindeler ve bu da onları çok zor duruma sokmaktadır. Sayın Valimizden gerekli mercilerle görüşüp soruna çözüm bulmasını talep ediyoruz. Umarız bu durum kısa sürede çözülür.” diye konuştu.

Cengiz Kaptanoğlu

“Batman-İzmir seferlerinin tekrar başlatılmasını istiyoruz”

Batman’da faaliyet gösteren bir tekstil işletmecisi Cengiz Kaptanoğlu da rahat bir şekilde bilet bulamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirtti.

Uçak bileti bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden Kaptanoğlu, “Özellikle tekstilciler olarak İzmir ile çalışıyoruz. Batman’dan İzmir’e direk uçak bileti yok. Her seferinde Batman’dan Diyarbakır’a, oradan da geri Batman’a gelmek bizi büyük zahmete ve sıkıntıya sokmaktadır. Daha önce var olan Batman-İzmir seferlerinin tekrar başlatılmasını istiyoruz.” dedi.

“En az 10 gün sonrasına gün verebiliyorlar”

Zamanında uçak bulamadıkları için işlerinin aksadığını vurgulayan Kaptanoğlu, şunları söyledi:

“Şu anda Batman’dan İstanbul’a günde iki sefer düzenlenmektedir ve bu çok az. Çünkü Batman’da en az 250 tekstil fabrikası var ve gelip giden müşterileri hesaplarsanız bu sayı binleri buluyor. Bazen ani bir toplantı veya seminerlerimiz oluyor ve günübirlik İzmir veya İstanbul’a gitmemiz gerekiyor ama bilet sorduğumuzda bize en az 10 gün sonrasına gün verebiliyorlar. Bu da bizim işimizi aksatıyor. İşlerimizin aksamaması açısından uçak seferlerinin artırılmasını talep ediyoruz.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir