• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
SON DAKİKA
Kanseri tetikleyen faktörler neler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alexander Siriakov şu açıklamada bulundu:

“Kansere neden olan çeşitli faktörler var. Bu faktörler arasında sigara, aşırı alkol tüketimi ve diyetin değiştirilmesi gibi kötü alışkanlıklar yer alıyor. Çünkü bilindiği gibi şu an diyete koruyucu ve stabilizatörle doymuş gıdalar hakim. Yani insanlar her zaman gastrointestinal tümörlerin gelişmesine neden olabilecek genetiği değiştirilmiş gıdalar tüketiyor. Ayrıca çevre kirliliği de kanser nedenleri arasında yer alıyor.”

Rus uzman şu an erkekler arasında akciğer, prostat, kolon, mide, yemek borusu ve mesane kanserlerinin yaygın olduğunu söyledi. Kadınlar arasında en ise meme, kolon, cilt, rahim ağzı, mide ve yemek borusu kanserleri yaygın. Suriyekov açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kanser ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi o kadar kolay olur ve en önemlisi hastanın iyileşme şansı da o kadar artar. Bu nedenle her insan için en önemli nokta, sadece kişisel sağlığına dikkat etmesi değil, aynı zamanda röntgen de dahil olmak üzere düzenli bir sağlık muayenesi yaptırmasıdır. Herkes 40 yaşına kadar üç yılda bir, daha sonra da yılda bir kez kapsamlı bir muayeneden geçmeli.”

ŞARKU'L AVŞAT

Bu haberler de ilginizi çekebilir