• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Babasından Yazıcı`ya: Adaletli Nizam Kur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE -Çocukluğunu Rize`nin Çayeli ilçesine bağlı Gümüşp ınar köyünde geçiren 61. Hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`nın ailesi ve akrabaları sevinç ve gurur yaşıyor.


Bakan Yazıcı`nın babası Mustafa Yazıcı (85), oğlunun çocukluğunda da çok zeki ve çalışkan olduğunu ifade ederek, "Çok pratik bir çocuktu. İlkokulda sınıfını hep birincilikle geçerdi. O zamanlar buralarda lise olmadığı için liseyi Erzurum`da okudu. Oradaki başarı durumu çok iyiydi. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlık yaptı. O zamanlar icazetini Kaptanpaşa`da verdiler. Çok güzel sesi vardır" dedi.
Oğlunun başarıların devamını dileyen baba Yazıcı, şöyle konuştu:


"Hayati Bey`e, bütün arkadaşları ve Meclise Allah başarılar versin. Türkiye`yi iyi yönetsinler. Oğlumla gurur duyuyorum. Rize çay memleketidir. Kendi çayımız varken neden dışarıdan çay alıyoruz. Kaçak çay ile ilgili olarak Hayati Bey`e büyük görev düşüyor. Kaçak çayı getirenleri cezalandırsınlar. Hayati Bey`e tavsiyem güzel ve adaletli bir nizam kurmasıdır. Türkiye`yi güzel idare etsinler. Biz de rahat edelim, onlar da rahat etsin."


Baba Yazıcı, oğlunun en sevdiği yemeklerin mıhlama ile lahana çorbası olduğunu da söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`nın amcasının oğlu Necati Yazıcı (61) da çocukluklarında Bakan Yazıcı ile çok kavga ettiklerini anlatarak, "Hayati Bey daha atik ve daha kurnazdı. Burada birlikte hafızlık yapardık. Üniversite sınavlarına da beraber girdik. Ben kazanamadım ama o kazandı ve buradan gitti" dedi.
Önceki hükümette de bakanlık yaptığını anımsatan Yazıcı, Hayati Yazıcı`nın Rize`yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getirdi.


Bakan Yazıcı`nın amcası Mustafa Nuri Yazıcı (76) da yaptığı açıklamada, "Yeğenimin yeniden bakan olmasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Aynı görevde zorlanacağını sanmıyorum. Görevinin en iyi şekilde yapacağını düşün üyorum" diye konuştu.
Bu arada Hayati Yazıcı`nın köydeki komşusu Mustafa Emir (60) ise bakan ın ağabeyinin arkadaşı olduğunu ifade ederek, Yazıcı`nın TBMM`de bulunmasının kendilerine yettiğini söyledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir