• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Getir'de iş gücünün yüzde 14'ü işten çıkarılacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HaberTürk'ün ABD merkezli teknoloji sitesi TechCrunch'tan aktardığı habere göre, şirket yetkilileri, söz konusu kararın küresel ekonomideki endişeler doğrultusunda tasarruf önlemi olarak alındığını ifade etti. Şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz ve ABD'de faaliyet gösteren Getir, işten çıkarmaların herhangi bir ülkeden çekilme anlamına gelmediğini açıkladı.

TechCrunch'ın ulaştığı şirketin çalışanlarına gönderdiği mailde, işten çıkarmalara gerekçe olarak küresel ekonomideki gelişmeler gösterildi.
Çalışanlara yapılan açıklamada, "Dünya genelinde yükselen enflasyon ve bozulan makroekonomik görünüm, Getir dahil olmak üzere teknoloji endüstrisindeki tüm şirketleri yeni iklime uyum sağlamaya zorluyor. Küresel organizasyonumuzun boyutunu küçültme konusundaki üzücü ve zor kararı bugün ekibimizle paylaştık. Küresel boyutta küçülme oranımız yaklaşık yüzde 14 olacaktır. Rakamlar ülkeye göre değişecektir. Pazarlama yatırımları, promosyonlar ve genişleme harcamalarını da azaltacağız" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir