• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
Gaziantep'te yetkili sendika 400 oy farkla Büro Memur-Sen oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilindiği üzere her yıl Kamu Kurumlarında yetkili sendikayı belirleme tutanakları 15 Mayıs tarihinde gerçekleştiriliyor.

Gaziantep'te yetkili sendika olarak çalışmalarına devam eden Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi olarak bu yıl üye sayısını artırıp, en yakın takipçisine 400 üye fark atarak üye sayılarını 1823'e çıkardıklarını ve 2022 yılında yeniden yetkili sendika olduklarını belirten Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, "Öncelikle üyemizin hak mücadelesinde her daim yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Üyemizin gerek kurumları ile yaşadıkları sorunların çözümünde, gerekse hukuki alandaki sorunlarının çözümünde desteğimiz her zaman üyelerimizin yanında olmuştur. Çalışanlarımızı hiçbir zaman, herhangi bir şekilde ötekileştirmedik, dininden, dilinden, ırkından ve mezhebinden dolayı ayrımcılığa tabi tutmadık." ifadelerine yer verdi.

"Sendikal mücadelemizde diklenmeden dik durarak, üyelerimiz adına hak alma mücadelemizi sürdüreceğiz"

Üye çalışmalarında kamu çalışanlarının sendikal olmasının öneminden, sendikal örgütlenme, özlük, mali ve sosyal hakları konusunda bilgilendirme yaparak üye kaydetme çalıştıklarını belirten Hanifi Borazan, "Sendikal mücadelemizde diklenmeden dik durarak, üyelerimiz adına hak alma mücadelemizi sürdüreceğiz. Büro Memur-Sen olarak, üyelerimizin üye oldukları tarihten emekli oluncaya kadar yanında olmaya, sorunları ve talepleri ile ilgilenen sorumlu sendikacılık anlayışı ile hareket ediyoruz. Toplu sözleşme kararı olan Sözleşmeli personelin kadroya geçişi bir an önce gerçekleştirilerek 3+1 sistemi uygulamaya konulmalıdır." dedi.

Büro Memur-Sen'in başarısında emeği geçen herkese ve kendilerini tercih eden üyelerine teşekkür eden Borazan, "3600 ek gösterge düzenlemesinde Memur-Sen'in teklifi göz önüne alınarak tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmeli; ek gösterge verilemeyen kadroların emekli tazminat yansıtma oranları arttırılmalıdır. 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu revize edilerek hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu sözleşme sistemine kavuşmalı. Memur maaşları Eşel Mobil sistemine göre ödenmeli ve her ay oluşan enflasyon farkı aylık olarak ödenmelidir. Kamu görevlilerine Dini Bayramlarda Bayram İkramiyesi verilmeli." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir