• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
NYT: Tahran'daki suikasti İsrail üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist yetkililerin, 22 Mayıs tarihinde İran'ın başkenti Tahran'da Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Seyyad Hudayari'ye yönelik suikastin sorumluluğunu kabul ettiği öne sürüldü.

Güvenlik endişeleri sebebiyle isminin açıklanmasını istemeyen bir istihbarat yetkilisine göre Siyonistler, Hudayari'ye gerçekleşen suikastin arkasında kendilerinin olduğuna ilişkin bilgiyi Amerikalı yetkililerle paylaştı.

"İranlı albay Birim 840'ta komutan yardımcısıydı"
New York Times'a konuşan istihbarat yetkilisi, " söz konusu suikast üzerine Amerikalı yetkililerle bilgiler paylaşan İsrail'in, öldürülen albayın Kudüs Gücü bünyesinde faaliyet gösteren Birim 840 altında çeşitli görevlerde bulunduğu bilgisini ilettiğini"söyledi.

Siyonist işgal rejimi hükümeti, ordu ve istihbarat yetkilileri, Siyonist siviller ve devlet görevlilerin de dahil olduğu dünya genelinde önemli isimlerin kaçırılması ve öldürülmesi vizyonuna sahip birimde komutan yardımcısı olduğu ileri sürülen Hudayari'nin, sınır ötesi suikast planlarında önemli bir rol oynadığını iddia edildi.

Öte yandan İranlı albayın içerisinde görev aldığı Birim 840'ın son iki yıl içerisinde Kolombiya, Kenya, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kıbrıs gibi ülkelerde Siyonist, Avrupalı ve Amerikalı sivillere ve hükümet yetkililerine yönelik suikast girişimlerinde pay sahibi olduğu iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir