• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
ABD'li üst düzey isimlerden Suudi Arabistan'a gizli ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın üst düzey iki danışmanının, Riyad ile Washington yönetimleri arasındaki ilişkileri değerlendirmek ve petrol üretiminin artırılması konusunu görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gizli bir ziyarette bulunduğu bildirildi.

Ayrıca ABD'li iki danışman Riyad'a ziyareti sırasında, Biden yönetiminin arabuluculuk yaptığı Suudi Arabistan-Siyonist işgal rejimi-Mısır arasında yürütülen gizli müzakerelerin gidişatı hakkında bilgiler aldı.

Biden'ın bu yaz planladığı Ortadoğu ülkeleri ziyareti öncesinde ABD'li üst düzey danışmanları, bölge üzerindeki bazı devlet yetkilileriyle görüşmeleri sıkılaştırdı.

Riyad-Tel Aviv müzakereleri sürüyor
Suudi Arabistan'ın Siyonsitler ile ilişkileri normalleştirmesi amacıyla gerçekleşen müzakerelerin hassas bir şekilde devam ettiği bildirildi. Müzakerelerin devam ettiği sırada Riyad yönetimi, Filistin-Siyonist işgal rejimi arasındaki barış sürecinde ilerleme kaydedilmediği sürece ilişkileri normalleştirme sürecine mesafeli yaklaşmayı tercih ettiği söylemlerini yineledi.

Axios'un Washington'daki kaynaklarına dayandırdığı haberde, Suudi yetkililerle görüşen Beyaz Saray Ortadoğu koordinatörü Brett McGurk ve Dışişleri Bakanlığı'nın enerji alanındaki elçisi Amos Hochstein, Biden'ın bölge ziyareti öncesinde, görüşmelerin, söz konusu konuların anlaşma içerisinde yer alacağı bir mutabakat zaptına zemin hazırlanmasını umuyor.

ABD daha fazla petrol üretimine ihtiyaç duyuyor
Biden yönetimi yetkililerin Suudi Arabistan ziyaretinin diğer bir amacı da Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle Rus petrolüne uygulanan yaptırımların daha da genişletilmesini sağlamak. Bu nedenle ABD, Rus petrolüne uygulanacak yaptırımlarda ortaya çıkabilecek petrol sıkıntısını Suudi Arabistan'ın petrol üretimini artırmasıyla bulmayı planlıyor. -Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir