• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
Pakistan'da İmran Han destekçileri 'Özgürlük Yürüyüşü' için sokaklarda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden tüm yollar, görevden alınan eski Başbakan İmran Han tarafından gerçekleştirilmesi planlanan büyük miting öncesinde trafiğe kapatıldı. Başkente doğru yola çıkan bazı gruplar polis barikatını aşarken, bazı noktalarda ise polisle çatışmalar yaşandı.

Pakistan'da sular durulmuyor!

İmran Han ve destekçileri, geçtiğimiz aydan bu yana ülke genelinde gerçekleştirdikleri protestolarla yeni koalisyon hükümetine yönelik seçim baskısını sürdürmeye devam  ediyor.

İmran Han'ın çağrısıyla “Özgürlük Yürüyüşü”ne katılmak isteyen çok sayıda Pakistanlı, kurulan barikatlara rağmen ülkenin çeşitli kentlerinden başkent İslamabad'a ulaşmaya çalıştı.

Peşaver'deki destekçilerine bir kamyon üzerine kurulu platformdan seslenen İmran Han, "Hiçbir zorluk bizi durduramaz. Tüm bariyerleri aşacağız ve İslamabad'a ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan  İmran Han ülkenin kuzeybatısında bulunan ve yönetimi halen partisinin elinde olan Peşaver kentindeki 10 binlerce destekçisine seçim düzenlenmesi talebiyle başkent İslamabad'da toplanma çağrısı yaptı. 

Başkente giden otoyollardaki giriş ve çıkış noktaları, Peşaver, Lahor ve Multan çevresinde polis tarafından trafiğe kapatıldı. Lahor'da göstericilerin polis tarafından kurulan konteyner barikatlarını aşmaya çalıştıkları görüldü.  

İslamabad polisi de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu!

Tüm tedbirlere rağmen Han'ın destekçileri başkente varmak üzere yollara dökülürken, Lahor'daki bazı noktalarda polis ile protestocular arasında arbede yaşandı. Tüm tedbirlere rağmen Han'ın destekçileri başkente varmak üzere yollara dökülürken, Lahor'daki bazı noktalarda polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Lahor'daki olaylarda polisin çok sayıdaki göstericiye müdahale ettiği görüldü. İmran Han ve destekçileri, seçimlerin planlandığı gibi 2023'te değil, bu yıl yapılmasını talep ediyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir