• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Şeyh Said’in mezar yeri ile ilgili sıcak gelişme! Bakanlıktan belge istendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Barosu, Şeyh Said Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Şeyh Said'in torunu ve vasisi Kasım Fırat, 1925 yılında Diyarbakır'da Şark İstiklal Mahkemesi tarafından şehid Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin açıklanması istemiyle 15 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Ancak İçişleri bakanlığı başvuruya, 30 günlük yasal sürede başvuruya yanıt vermedi. Fırat, Bakanlığın ret kararına karşı 15 Nisan tarihinde Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Başvurucular, başvurularında Bakanlığın ret kararının iptalini isteyerek kararın yürütülmesinin durdurulmasını istedi.

Mahkeme Bakanlıktan belgeleri istedi!

14 Nisan'da yapılan başvuruyu kabul eden Ankara 5'inci İdare Mahkemesi, bu konuda İçişleri Bakanlığından savunma istedi. Mahkeme, Bakanlıktan "dava konusu işleme ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren işlem dosyasının onaylı bir örneğinin kendilerine gönderilmesini" istedi.

30 gün içinde yanıt vermek zorunda!

Bakanlık, mahkemenin28 Nisan’da istediği bilgi ve belgeleri 30 gün içirişinde mahkemeye göndermek zorunda. Bakanlığın savunmasından sonra mahkeme, kararının yürütülmesinin durdurulması talebini inceleyecek. Bakanlık, Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması başvurusunun ret etme kararının yürütülmesinin durdurulması durumunda ise Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerine ilişkin belge ve bilgileri açıklamak zorunda kalacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir