• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ihracat yüzde 40 arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu ve beraberindekiler, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gaziantep ve bölge ihracatı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken Vali Gül yeni göreve seçilen Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri gündemi değerlendirerek Gaziantep ve bölge ihracatı hakkında bilgiler verdiler.

Dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Kadooğlu, gıda ürünlerinin insanlık için büyük önem taşıdığını ve sağlıklı gıda üretimi için bereketli Anadolu topraklarının doğru değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.  

Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracat rakamları hakkında da Vali Gül'e bilgiler veren Kadooğlu, "Gaziantep ülkemizin gerek sanayi üretimi gerekse ihracatta adeta gözbebeğidir. Diğer taraftan Gaziantep Ortadoğu'nun Akdeniz’e açılan bir limanı gibidir. Yüksek üretim kapasitesine sahip tesislerimiz ve ihracatımız bunun en önemli göstergesidir. Hububat bakliyat sektörü bölgeden ihracat gerçekleştiren diğer birliklerimiz arasında en fazla ihracat yapan birinci sektör olma unvanına sahiptir. 2021 yılında bölgemizden toplam 175 ülkeye 2 milyar 952 milyon 537 bin dolarlık sektörel ihracat gerçekleştirdik. 1 Ocak- 15 Mayıs 2022 döneminde ise yine bölgemizden bir önceki döneme oranla yüzde 40’lık artışla 1 milyar 215 milyon 681 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik." dedi.

Vali Gül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülke kalkınmasına büyük destek sağlayan sanayicilerin, yatırımcı ve ihracatçıların yanında yer alacaklarını ifade etti. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir