• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Mavi Marmara saldırısının yıldönümünde Fatih'te dev yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda Gazze Özgürlük Filosu'na düzenlediği saldırının üzerinden üç yıl geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı Mavi Marmara saldırısının 3.üncü yıldönümünde iki gün sürecek bir anma programı düzenliyor. Şehitleri anmak ve saldırıyı lanetlemek amacıyla düzenlenen etkinliklere yurtiçinden ve yurtdışından on binlerce kişi katılacak.

 

Etkinlikler saldırının yıldönümü olan 31 Mayıs akşamı Mavi Marmara gemisinde düzenlenecek anma programı ile başlayacak. Özgürlük Filosu, katılımcıları ile şehitlerin aileleri ve yakınlarının katılacağı program saat 21.00'den ertesi gün sabah saatlerine kadar sürecek.  Şehitler için Kuran ve ilahilerin okunacağı programda ayrıca gemi yolcuları yaşadıklarını anlatacak ve saldırı anı canlı TV yayınları ile bir kez daha dünya ile paylaşılacak.

 

1 Haziran Cumartesi saat 17.00'de Fatih Camii'nde ise on binlerce kişi bir araya gelecek. 10 binlerce kişi Fatih Camii'nde yapılacak programın ardından Mavi Marmara şehitlerinin kabirlerinin yer aldığı Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyecek. "Davamız Özgür Kudüs" ve "Davamız Özgür Gazze" sloganıyla gerçekleştirilecek "Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü" programı kapsamında ayrıca Özürlük Filosu organizatörleri ve katılımcılarının ortak mesajı da dünya kamuoyuna duyurulacak.

 

Ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar, gazeteciler, yerli ve yabancı aktivistler, Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ve yakınları, Filistinli yetimler ve aileleri ile Filistin dostlarının davetli olduğu yürüyüşün büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara ve diğer gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda seyir hâlindeyken İsrail silahlı kuvvetleri saldırı düzenlemişti. Saldırıda insani yardım gönüllüsü; Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Songür hayatını kaybetmiş,50'den fazla yardım gönüllüsü yaralanmış ve dünya ile iletişim yasadışı olarak kesilerek gazeteciler dâhil tüm yolcular İsrail tarafından hapsedilmişti. Uğur Süleyman Söylemez ise saldırılarda aldığı yaralardan ötürü halen yoğun bakımda tutuluyor.   (Ayetullah Turgut  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir