• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Kur`an Sevgisi Engel Tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesinin ardından aileler çocuklarını dini eğitim almaları ve Kur`an- ı Kerim`i öğrenmeleri için kursa gönderiyor. Bunlardan biri de Sakaryalı Melek baktı. Doğuştan bedensel engelli olan ve sürünerek ellerinin yardımıyla hareket edebilen Baktı, engeline rağmen Kur`an öğrenmek için yaz kursuna gidiyor.

Bu yıl liseye başlayacağını söyleyen Baktı, Cihan Haber Ajansı (Cihan)`na yaptığı açıklamada, Kur`an-ı Kerim`i okumayı çok istediğini söyledi. Kur`an öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Baktı, "Doğum sırasında kordon dolanması sonucu engelli kaldım. Bu yıl liseye başlayacağım. Kur`an öğrenmeyi çok istedim. Mahallemiz camiinde açılan kursa katılıyorum. Sabahları annem ve yengem getiriyor. Dönüşte de arkadaşlarım eve götürüyor." dedi.

Küçük kızın kursa katıldığı Şeker Camii İmamı İbrahim Aylaz ise Melek`in, Allah`ın dinini ve Allah`ın Kur`an-ı Kerim`ini en güzel şekilde öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Küçük kızın azminin kendisini duygulandırdığını dile getiren Aylaz, şöyle konuştu: "Engelli falan demiyor. En hayırlı hizmet Kur`an okumak. Bundan dolayı yavrumuz her sabah kursa gelir. Kur`an derslerini çalışır. Derslerini devam ettiriyor. Azimli, çok başarılı. Arkadaşlarına örnek oluyor. Bende çok duygulanıyorum. Yardım etmekten onur duyuyorum. En başarılı öğrencilerimizin arasında. Kursun açılalı bir hafta oldu. Cüzü en güzel şekilde okuyor. Öyle bir yeteneğe sahip."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir