• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sivas'ta uluslararası robot yarışması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 Eylül Spor Vadisi'nde düzenlenen Sivas Robot Yarışması'nın (Si-Ro58) açılışında konuşan Sivas Vali Vekili Adil Nas, teknolojik gelişimin önemine vurgu yaparak, "Teknolojik gelişmeyi belirleyen çok faktör var. Bunlardan birincisi insan faktörüdür, diğeri ise kaynak faktörüdür. İnsan faktörünü kesinlikle küçümsememek lazım." dedi.

Çocukların, gençlerin ve öğrencilerin merak duygusunun geliştirilmesi gerektiğini belirten Nas, "İşte bu tür yarışmalar çocuklarımızın, gençlerimizin merak duygusunu güçlendirici faaliyetlerdir. Etkinliği düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve destek verenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise ilki yapılan yarışmanın ilerleyen yıllarda da devam etmesini temenni etti.

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında Teknofest gençliğinin başarılı olacağına inandıklarını aktaran Ekinci, "Bu yarışmamızda ödül alacak tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz hayal ettiler, düşündüler ve şu anda da uygulamaya başladılar." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Nuri Demirağ'ın evlatlarının ona yakışır bir organizasyonla geleceğin teknolojisi için önemli adım attığını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir