• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Siirt'teki tarihi camiler restore edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar ve İl Müftüsü Faruk Arvas ve Aydınlar (Tillo) belediye başkanı Mesut Memduhoğlu ile birlikte Şeyh Muhammed Münkedir ve Cumhuriyet Camilerinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Aydın, burada yetkililerden bilgi aldı.

 

Siirt'in tarihi açısından önemli olan eserleri restore ettiklerini kaydeden Vali Aydın, "Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler netice verdi ve Şeyh Muhammed Münkedir ve Cumhuriyet Camilerimizin bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. Projeleri hazırlarken camilerimizin tarihi dokusuna uygun olarak yapılması için hassasiyet gösteriyoruz. Bu eserlerin yaşatılması Siirt'in tarihi açısından da önemlidir"dedi.

 

Şeyh Muhammed Münkedir Camisinin yanında bulunan boş arsanın, Kız Kuran Kursu yapılması için yetkililere talimat veren Vali Ahmet Aydın, Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen bayanlara Kuran Kursu binası yapılması amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğe ait bu arsanın tahsisi için girişimde bulunacaklarını söyledi.  (Abit Dündar – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir