• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Marifetname'yi oku arabayı kazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt Okuyor kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Marifetname sınavında ödül olarak verilecek araba Vali Ahmet Aydın ve sınav komisyonu tarafından tanıtıldı. Hükümet Konağı bahçesinde sergilenmeye başlanan arabayı tanıtan Vali Ahmet Aydın, vatandaşlar arasında kitap okumayı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Kitap okumayı teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Aydın, yapılacak yazılı ve sözlü sınavın ardından birinci olana sıfır otomobil hediye edeceklerini kaydetti. Vali Aydın, "Siirt Valiliği olarak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığımız kampanyaya yoğun bir ilgi yaşandı. 'Siirt okumayı seviyor' projesi kapsamında İbrahim Hakkı hazretlerinin yazdığı Marifetname kitabını okuyanlar arasında yapılacak sınavda birinci olana otomobil hediye edeceğiz. Amacımız, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan bu kampanyayı Siirt geneline yaymak ve çok önemli olan bu kitabın gençlerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. Bu amaçla hem Tillo ilçemizi, hem de İbrahim Hakkı hazretlerini tanımalarına da vesile olacaktır. Bu proje ile okumayı da daha cazip hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

Hükümet Konağı önünde sınav kurulu üyelerinin de hazır olduğu tanıtım töreni, otomobil önünde çekilen fotoğraf ile sona erdi. İki aşamalı olarak yapılacak sınavda katılımcılar 1 Haziran 2013 tarihinde teste, 10 Haziran tarihinde de mülakata tabi tutulacak. (Abit Dündar – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir