• DOLAR 32.505
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2494.178
  • ...
SON DAKİKA
Batman'da yılsonu sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından organize edilen “Yılsonu sergisi” etkinliği saat 17.00’de Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirildi.

 

Serginin açılışına Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın eşi Hümeyra Arslan, Batman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, bazı kurum müdürleri ve halk eğitim merkezinde eğitim görenler ile vatandaşlar katıldı.

 

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın açılış konuşmasıyla başladı. Halk Eğitim Merkezlerinin hayat boyu öğrenme anlayışı doğrultusunda faaliyet yürüten kurumlar olduğunu belirten Akboğa, “Halk Eğitim Merkezleri, 7’den 77’e diyebileceğimiz tüm toplumsal yaş, grup, statü ve gelir düzeylerindeki insanlarımızın hayata tutunmalarını sağlayan birer öğrenme merkezleridir. Bu merkezlerde insanlarımız, yetenek, teknik genel eğitim ile okuma- yazma kursları düzenlemektedir. Batman Halk Eğitim Merkezi olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında okuma yazma kursları, el sanatları, makine nakışı, giyim ve daha bir sürü çalışmalar ile bin 83 kurs açtık. Bu kurslar kapsamında 21 bin 89 vatandaşımız kurslardan faydalandı” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından kurslarda başarı gösterenlere sertifikaları verildi. Daha sonra Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın eşi Hümeyra Arslan ve beraberindekiler, kursiyerlerin yapmış oldukları el sanatları, çeyizlik eşyalar, halılar, elbiseler, dikiş nakış eşyaları ve birçok çalışmaları gezdi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir