• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Aliyev Erdoğan'la görüştü: Ermenistan'la kara ve demir yolu inşası konusunda anlaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, Erdoğan'a Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Avrupa Konseyi Başkanı ve Ermenistan Başbakanı arasında önceki gün Brüksel'de yapılan görüşme hakkında bilgi verdi. 

Aliyev, Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış anlaşmasının hazırlanmasına, Azerbaycan'ın uluslararası hukuka dayalı beş ilkeyi sunmasına, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine, ulaşım koridorlarının açılmasına ve bu toplantıda tartışılan sınırların sınırlandırılmasına değindi.

Üçlü görüşmenin sonuçlarını olumlu değerlendiren Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasındaki devlet sınırlarının belirlenmesine ilişkin bir Devlet Komisyonu kurulmasına ilişkin bir talimat verdiğini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, tarafların hem demiryollarının hem de karayollarının inşası da dahil olmak üzere Zengazur koridorunun açılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise görüşmede mevkidaşına üçlü toplantı hakkında verdiği bilgiler için teşekkür etti ve toplantıda elde edilen sonuçlara ilişkin memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bölgede barışın bir an önce sağlanmasının önemini vurgulayan iki lider, dostluk ve kardeşlik ilişkileri ve gelecekteki temaslar konularında görüş alışverişinde bulundular. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir