• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
`Çocuklarımızın kalbine Allah korkusu yerleştirmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Yeşilay Şanlıurfa sorumlusu Muharrem Çelik, alkol düzenlenmesi ve uyuşturucu bağımlılığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Alkolün herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir tehlike olduğunu belirten Çelik, “Bu bütün toplumu ilgilendiren bir tehlikedir. Bu tehlike kulak ardı edilecek bir durum değildir.  Bu nedenle anne- babaya, topluma ve yöneticilere büyük görevler düşüyor” dedi.

 

Uyuşturucu bağımlılığı toplumun her kesimine inmiş

Uyuşturucu bağımlılığının toplumun her kesimine indiğine işaret eden Çelik, “Bu tehlike herkesi saracak, herkesin çocuğunu içine alacak bir tehlikedir ve bunun kulak ardı edilmemesi gerektiğini vurgulamak lazım. Yanan bir yangının yavaş yavaş tüm evleri içine alması gibi bir örnek şeklinde algılayabiliriz. Bu da gençleri amacının dışında içi boş birer serseri konumuna düşüyor” dedi.

 

Madde bağımlılığının tek sebebi manevi boşluktur

Çelik, gençleri madde bağımlılığına sürükleyen sebeplerin başında maneviyat boşluğu geldiğini ifade ederek, “Fıtrat olarak insan boşluk kabul etmez. Çocuklardan manevi duyguları alırsan yanlış yollara sapacaktır. Belli bir zaman ülkemizde manevi bir baskı oluştu. Bu da ister istemez bu tabloyu ortaya çıkardı. 28 Şubat’ta gençler üzerinde yapılan baskıların sonucu olarak bu manzaralar ortaya çıktı. Bir diğer sebep olarak reklam, film, özenti ve tanıtımlar gençleri bu duruma getirdi. Çocukların sevgiden uzak olduğu, anne ve babaların çocuklarına sevgilerini göstermemeleri gençleri bu maddeleri kullanmaya sevk ediyor yani genç kısa bir an için mutlu olmayı istiyor” diye konuştu.

 

Uyuşturucu madde kullanan gençlerin tedavi edilmesi için Şanlıurfa’da valilik bünyesinde bir merkezin kurulacağını belirten Çelik, “Kurulacak AMATEM’in amacının eroin esrar bağımlısı olan gençleri tedavi etmektir. Tedavileri ile beraber ortamlarının da değişmesi gerektiğini, ortam değiştirilmezse kişi tekrar eski haline dönebilir” dedi.

 

Çelik son olarak şunları söyledi, “Gençlerimiz madde bağımlısı olmadan önce öncelikle çocuklarımızı sıkı bir takibe almamız, çevresini çok iyi bilmemiz lazım. Ayrıca çocuğumuzu ve gençlerimizi boş bırakmamalıyız. Yani manevi açıdan boş bırakmamalıyız. Kalbine Allah korkusunu yerleştirmeliyiz, hayatında ibadetler olması için çalışmalıyız.” (Mehmet Demir/Emin Polat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir