• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
 Başbakan yardımcılarının görev dağılımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu`nun özel gündemle toplandığını belirterek, ``Geçmişten bugüne yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar güzel bir şekilde ortaya konuldu ve bunun üzerine görüşmeler yapıldı`` dedi.
 
Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Bugünkü toplantının 61. Hükümet`in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu anımsatan Arınç, özel gündemle toplanıldığını bildirdi.
 
Özel gündemde başbakan yardımcılarının görev bölümünün yapıldığını belirten Arınç, yeni kurulan bakanlıkların teşkilat kanunları ile kendilerine bağlanan kurumlar ve genel müdürlüklerin konuşulduğunu ifade etti.
 
Arınç, şöyle konuştu:
 
``Bakanlar Kurulu`nda, geçmişten bugüne yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar güzel bir şekilde ortaya konuldu ve bunun üzerine görüşmeler yapıldı. Hükümet sözcülüğü benim görev alanım içinde. Bu görev bana tevdi edildi. Bakanlar Kurulu`nda ilgili, bağlı ve ilişkili kurumların dağıtımı da yapıldı. Hükümet sözcülüğü yanında Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, Anadolu Ajansı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu,Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu,Danıştaygibi kurumlar yine benim görev saham içinde kaldı.
 
Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, daha çok Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, bankalar ve diğer kurumlarla ilgili olacak.``
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ve diğer kurumlarla görevlendirildiğini ifade eden Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`ın ise TBMM ile ilişkiler, Diyanetİşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile görevlendirildiğini söyledi.
 
Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısında özel gündemde olmayan diğer konular üzerinde çalışma yapılmadığını da kaydetti.
 
AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir