• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
İran: Suikaste uğrayan albayın intikamını alacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran'ın başkenti Tahran'da dün Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albay, suikast sonucu öldürüldü. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 'intikam' açıklaması yaptı. 

Albay Seyyad Hodayi, Tahran'daki Mücahidin-i İslam Caddesi'nde evinin yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. İranlı albayın, aracına motosikletli iki saldırganın açtığı ateş sonucu başına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiği aktarıldı. Olay yerinden kaçan saldırganlar için yakalama çalışmaları başlatıldı.

Suikastın "yabancı ajanlar" tarafından gerçekleştirildiğini ima eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Şehidimizin intikamı kaçınılmazdır. Şüphesiz, soruşturma bu suçta, küresel kibrin (İran hükümeti tarafından düşman bilinen ülkeler) parmağı olduğunu ortaya koyacaktır" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Katibzade de ABD ve müttefiklerine atıfta bulunarak Albay Hüdayi'nin İran'ın "baş düşmanları" olan "terörist ajanlar" tarafından suikasta uğradığını söyledi.

Suikastın 2020 yılında İran'ın önde gelen nükleer bilim insanlarından Muhsin Fahrizade'ye yönelik suikastın ardından en büyük güvenlik ihlali olduğu belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir