• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor, masada neler var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündeminde 3 önemli konunun konuşulacağı belirtildi. Fahiş fiyat artışları ve enflasyon, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri ile açık cezaevlerinde kalan hükümlülerin izinlerinin uzatılması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde konuşulacak olan önemli  konular  arasında.

Kabine toplantısında ele alınacak konu İsveç ve Finlandiya üyeliği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her defasında karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri konusunun görüşüleceği kabine toplantısında bu iki ülkenin son temaslarının değerlendirileceği konuşuluyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile geçtiğimiz hafta birer görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin izleyeceği yolu bir kez daha kabinede masaya getirecek.

Kabine toplantısında fahiş fiyatlar ve enflasyon da var!

Fahiş fiyat artışları ve enflasyonla mücadele için atılacak yeni adımlar da kabinede değerlendirileceği belirtildi. Yüksek kira artışlarını dizginlemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın bir takım çalışmalar yaptığı, bu çalışmaların kabinede konuşulması bekleniyor.

Açık cezaevinden izinli olarak dışarda olanların durumu da kabinenin gündeminde!

Cumhurbaşkanı kabine toplantısında açık cezaevlerinde kalan 80 binin üzerindeki hükümlünün koronavirüs nedeniyle verilen ve 31 Mayıs’ta sona erecek olan ev izinleriyle ilgili nihai kararın da çıkması bekleniyor. Denetimli serbestlik kapsamında dışarıda olan yaklaşık 80 bin hükümlüden izin süresince hiçbir suça karışmayanlar için uygulamanın ya kalıcı hale getirilmesi ya da izin süresinin uzatılması gündeme gelecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir