• DOLAR 32.59
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2418.51
  • ...
Kiracı konutları için kuralar çekilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik’i makamında ziyaret eden Van Milletvekili Mustafa Bilici, kiracı olarak başvuranlar ve mülkiyet problemi olanlar için 10 gün içerisinde noter huzurunda kura çekimi yapılacağını bildirdi.

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik’ten aldığı bilgiler ışığında bir açıklama yapan Bilici  “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van’da yapılan 1000 konutun kiracılara verileceği daha önce Başbakan tarafından açıklanmıştı. Bunun üzerine konu ile ilgili çalışma başlatılmış İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’müzce müracaatlar alınmıştı. 1000 konut için toplam 24 bin 372 başvuru yapılmıştır.  Başvuruları inceleme süreci tamamlanmıştır. 10 gün içinde noter huzurunda kura çekilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca Bilici; ‘Mülkiyet sıkıntısı olan, depremde veya depremden sonra tapuyu devralan kişilerin hak sahipliği ile ilgili de çalışmalar tamamlandı. Bu durumda olan yaklaşık 1500 vatandaşın tamamına konut verilecek” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir