• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
HÜDA PAR`dan basınla kahvaltılı toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıda Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın birer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Yavuz basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
 
Türkiye`de son dönemlerde bir normalleşmenin gerçekleştiğini ama bunun yanında ciddi bazı hak ihlallerinin hala yaşandığına dikkat çeken Yavuz, cezaevlerinde çocuk tecavüzlerinin yaşandığını hatırlattı.
 
12 milyon imzaya rağmen başörtüsü yasağı sürüyor
Artık kangren haline gelen başörtüsü yasağının 12 milyon imzaya rağmen hala devam etmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Yavuz, İçişleri Bakanlığı’nın yaz genelgesinde başı açık ibaresinin geçmesini halkın takdirine bıraktıklarını ifade etti.
 
Halk sopalarla hırsızlardan korunuyor
Şanlıurfa`nın Dedeosman Mahallesi’nde halkın elinde sopalarla madde bağımlısı gençlerden korunmaya çalışmasının medyaya yansıdığını belirten Yavuz, bu hadisenin Şanlıurfa Emniyeti’nin bir ayıbı olduğunu ifade etti.
 
Kürt sorununu PKK’ye endekslemek yanlıştır
Türkiye`de yaşayan azınlıklarla ilgili "İslam’ın azınlıklara vermiş olduğu haklara müdahale etmek bizim haddimiz değil, onlar İslam toplumuna emanettirler" diyen Yavuz, çözüm süreciyle ilgili sorulan soruya ise, çözüm sürecine baştan beri destek verdiklerini, fakat Kürt sorununu sadece PKK`ye endekslemenin de doğru olmadığının altını çizerek, Kürt sorunu konusunda Mustazaflar Cemiyeti ile, Hizbullah ile, Tarikatlar ve benzeri tüm kesimlerle görüşülmesi gerektiğini ifade etti.
 
Dış politikaya da değinen Yavuz, Amerikan ve İsrail destekli hiçbir projenin hayat hakkının olmadığını vurgulayarak bu konuda hükümetin dış politikasını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.
 
İl Başkanı Lokman Yalçın ise Şanlıurfa`nın birçok sorunu olduğunu, HÜDA PAR olarak bu sorunları halletmeye çalışacaklarını belirterek, Organize Sanayi`deki tekstilcilerle birebir görüştüklerini, özellikle kağıt üzeri organik pamuk meselesinin haksız kazanca sebep olduğunu ifade ederek, bunun için gerekli adımları atacaklarını vurguladı.
 
Sistemin elindeki kurum ve kuruluşları kullanarak toplumu ahlaksız dizilerle batıya özendirmeye çalıştığını belirten Yalçın, esnafımızın ticaretini faiz sistemi üzerine bina etmeye, gençlerimizi uyuşturucu ve alkolle beyni çalışamaz, düşünemez ve üretemez hale getirmeye çalışmakta olduğunu ifade etti.
 
Konuşmasının devamında manevi hastalıklara da değinen Yalçın, "Boşanmaların, intiharların, kan davalarının son dönemde artış göstermesi bu çalışmaların bir ürünüdür. Müslümanları yakıp kavuran bu ateş, yurdun dört bir tarafına ulaşmıştır. HÜDA PAR olarak kurulmamızın sebeplerinden birisi de budur. HÜDA PAR olarak toplumu ifsada götüren tüm yolların kapatılması gerektiğini belirtiyoruz." dedi.
(Osman Gülebak – İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir