• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
Minikler trafiği okulunda öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Okullardaki trafik derslerinde teorik olarak öğretilen konular, çocuk trafik eğitim okulunda uygulanıyor. Okullarından alınan öğrenciler  “Çocuk Trafik Eğitim Okulu ve Trafik Eğitim Parkı’na getiriliyor.

 

Yaya, yolcu ve sürücü olarak yapılması gerekenleri yaşayarak öğrenen çocuklar, hayatlarının ilk trafik cezasını da bu eğitimlerde alıyor. Trafik polisi olarak kullandığı araçla hata yapan sürücüye ceza kesen öğrenciler, yaya kaldırımından geçen yayalar ve toplu taşımada yapılması gerekenleri uygulayan öğrenciler trafik kurallarını yaşam boyu unutamayacak şekilde öğreniyor.

 

Öğrenciler polis, sürücü, yaya oldu
Son olarak Namık Kemal ve Mehmet Saka İlkokulu öğrencileri 2012-2013 eğitim yılı içerisinde trafik dersinde alınan teorik eğitimleri uygulamaya geçirmek için Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Eğitim Alanı’na geldi. Eğitimde, çocukların dikkatlerini yoğunlaştırmak için çizgi film gösterimi gerçekleştirildi. Öğrenciler toplu taşıma araçlarına nasıl binileceği, seyir halinde araç içerisinde oturma planı ve genel trafik kuralları gibi konuları uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı buldu. Uygulama eğitiminde bazı öğrenciler sürücü, trafik polisi ve yaya oldu. Hatalı araç kullanan öğrencilere ceza yazılarak nerede hata yaptığı anlatıldı.   (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir