• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Mısır Çarşısı esnafının zararları karşılanacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Şerefiye Mahallesi’nde bulunan Mısır Çarşısı’nda önceki akşam bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında 10 işyeri tamamen yandı. Bunun üzerine Mısır Çarşısında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, esnafın zararlarının tümünün olmasa bile en azından bir miktarının karşılanması için bir çalışma yapılacağını söyledi.

 

Olayın kendisine intikal etmesinin ardından konuyu yakından takip eden Vali Münir Karaloğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Mirza Nadiroğlu ile birlikte Mısır Çarşısı’na gitti.

 

Zararların tümü olmasa bile bir kısmı karşılanacak!

Yangında hasar gören işyerlerinde incelemelerde de bulunan Karaloğlu, daha sonra beraberindeki heyetle çay ocağında esnafların sorunlarını dinledi. Ekiplerin yangınla ilgili araştırma ve incelemelerini sürdürdüğünü kaydeden Karaloğlu, esnafın zararlarının tümünün olmasa bile en azından bir miktarının karşılanması için bir çalışma yapılacağını söyledi.

 

Mısır Çarşısı’nın daha modern olması için proje hazırlanacak

Vali Karaloğlu, 220 işyerinin bulunduğu Mısır Çarşısı’nın daha modern olması için Van Ticaret ve Sanayi Odasının bir proje hazırlamasını istedi. VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu da çarşı esnafı ile görüşülerek, projeyi hazırlama sözü verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir