• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Selam-Der`den gençlere yönelik seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Selam-Der tarafından lise öğrencilerine yönelik ``Müslüman Gencin Hayat Programı`` etkinliği kapsamında düzenlenen Mayıs ayı semineri dernek binasında yapıldı.
 
Mayıs ayı programının konusu ise ``Müslüman Gencin Hayatında Namaz`` olarak seçildi.
 
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Daha sonra  namaz üzerine  yazılmış şiirin okunmasının ardından, Selam-Der çocuk ilahi ekibinin seslendirdiği  ilahi ve ezgiler programa renk kattı.
 
İlahilerin ardından gerçekleştirilen seminerde yapılan konuşmada Namaz`ın İslam`ın şiarlarından olduğu belirtilirken, bir gencin hangi durumda olursa olsun ve ne olursa olsun, hem Allah`a kulluğunun bir gereği olarak, hem de İslami kimliğini izhar ve fiili bir davette bulunmak amacıyla namazlarında asla gevşeklik göstermemesi gerektiği hususu öne çıkarıldı.
 
Yapılan konuşmada ayrıca, Müslümanların secdede başlarını Allah’ın huzurunda yere koydukları vakit  manevi alemde ruhi bir miraç yaşadıkları ve kalplerinin meleklerin dahi çıkamadığı ve gıpta ettikleri makamlarda dolaştıkları hatırlatılarak, bir Müslüman`ın  bu manevi atmosferi hayatının tamamına taşıması gerektiğinin altı çizildi.
 
Yapılan konuşmanın ardından namaz ile ilgili bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Gençler tarafından yoğun bir ilgi gösterilen program,  okunan duanın ardından yapılan ikram ile son buldu.  
(İnan  Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir