• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kozluk MYO'dan anlamlı etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programı öğrencileri, Kozluk Latife Hanım Anaokulu’nu ziyaret ederek dönem boyunca yapmış oldukları çalışmaları, anaokulu öğrencileriyle paylaştılar.

 

Üniversite öğrencileri, anaokulu öğrencilerine Çocuk Edebiyatı ve Medya dersi kapsamında hazırladıkları hikâye kitaplarını hediye ederek minik öğrencilerle kucaklaştılar.

 

Kozluk MYO Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Dursun ve öğretim görevlilerinden Rukiye Arslan, Hasan Dursun, Serhat Demirhan, Ahmet Karaca ve İlhan Çiçek eşliğinde birinci ve ikinci öğretim öğrencileri, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Yaşa, Okul Müdiresi, öğretmenler ve çalışanlar tarafından karşılandılar.

 

Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Dursun, yapmış oldukları faaliyetle amaçlarının kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirtip, "Çocukların eğitim konusundaki duyarlılığını artırmak istiyoruz. Eğitimde alan eğitimi noktasında herhangi bir sorun yoktur. Bütün mesele pedagojik formasyonun gerektirdiği sevgi odaklı bir yaklaşımla çocukların seviyesine uygun tarzda bir eğitim sağlayabilmek, çocukların duygu ve düşüncelerini paylaşıp onları onure etmektir. Bir bilge kişinin ifadesiyle; ‘İnsanlar ekmekle doyar, emekle büyür ve sevgiyle yaşarlar’ sorumluluğumuz çok büyüktür. Şunu unutmamalıyız ki, çocuklarımızın ayaklarına batan dikenler, ya bizim ektiklerimizdendir ya da biçmediklerimizdendir” diyerek eğitimin önemi ve eğitimcilerin sorumluluğu konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

 

Dursun açıklamasının devamında, “Bu çalışmayı her sene farklı okullarda hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Okullarla iletişim kurmak, etkinliklerle okulları birleştirmek istiyoruz. Bu tavrımız aslında bir mesajdır. Diğer eğitim kurumlarında yıl içinde yapılmış olan ve etkinliklerde paylaşılan materyallerin ambarlarda bekletilmesi yerine, okullardaki öğrencilerle paylaşılması daha doğru olacaktır. Bu etkinlik, hem öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek hem de kardeş okullarımızla öğrencilerimizin hazırladığı eğitici materyalleri paylaşmak amacına yöneliktir.” dedi.

 

Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kozluk MYO Müdürüne, öğretim görevlilerine ve öğrencilere yapmış oldukları anlamlı ziyaretten ötürü teşekkür etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri