• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sempozyumun hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Kudüs'ü konuşmak, sadece bir şehri konuşmak değildir. Kudüs'ü konuşmak, insanlığın geleceğini konuşmaktır, dünya barışını konuşmaktır. Kudüs'ü konuşmak, İslam ümmetinin izzetini konuşmaktır." dedi.

Mescid-i Aksa ve çevresinin Allah tarafından mübarek kılındığını kaydeden Başkan Erbaş, Kudüs'ün, birçok peygamberin aziz hatırasını barındıran kutlu ve mübarek bir belde olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Müslümanlar için Mescid-i Aksa'nın, Mescid-i Haram'dan sonra yeryüzünün en kıymetli mabedi olduğunu belirterek, "Mescid-i Aksa, harem-i şeriftir, dokunulmazdır. Mescid-i Aksa, diğer adıyla 'Beytülmakdis' 'mukaddes ev'dir. Bu mukaddes ev, Müslümanlar için her türlü meşakkatin göze alınarak yolculuk yapılmaya değer görüldüğü üç mescitten biridir." şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Sempozyumda, Filistin Devlet Başkanı Dini Baş Danışmanı Mahmud Al-Habbash, Filistin Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da birer konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve diğer katılımcılar, sempozyum öncesinde Türkiye Diyanet Vakfı'nın sergi salonunda Vakt-i Kıraat Derneğince düzenlenen Kudüs temalı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki ilginin arttırılması ve İslam medeniyetine dair tarihi birikimin doğru bilgilerle tespit edilmesini amaçlayan sempozyum, bugün sona erecek.

Çevrim içi de yayınlanan sempozyumla ilgili detaylara "https://hac.gov.tr/kudussempozyumu" adresinden ulaşılabilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir