• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Tarihte bugün: 22 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1176: Selahaddin Eyyubi'ye Halep'te suikast girişiminde bulunuldu. Kimi tarihçilere göre suikast girişimi, Hasan Sabbah’ın Fedailer adlı örgütü tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

1766: Marmara Denizi'nin doğusunda İstanbul’da büyük bir deprem meydana geldi. Deprem İzmit'ten Tekirdağ'a kadar uzanan geniş bir alanda etkili oldu, 4 bin'den fazla kişi de hayatını kaybetti.

 

1927: Çin'in Xining (Sîning) vilayetinde meydana gelen depremde Yaklaşık 200.000 kişi hayatını kaybetti.

 

1932: Ağrı Dağı ayaklanmasına katıldığı iddiası ile 34 kişi hakkında idam kararı verildi. O dönemin keyfi uygulamalarına direnen halk, İstiklal Mahkemeleri’nin acımasız kararlarına maruz kalıyor ve çoğu kez yargılanması sonra yapılmak üzere, idamlarına karar veriliyordu.

 

1955: 1877-1878 Erzurum Savaşı'nda Ruslara karşı çatışmalara katılan kadın kahramanlarımızdan Nene Hatun vefat etti.

Nene Hatun, İslam’ın izzet ve şerefini muhafaza eden kadın bir bayraktar idi. Sonraları İslam’ın bu onurlu kadın örneğini, Müslüman kadınların ifsadı için yozlaştırma gayreti içine girilmişse de tüm zamanlarda İslam Ümmeti, izzet mücadelesini veren bu kadınları, bağrından çıkarmaya devam etmiştir.

 

1960: Haberleşmeye sansür koyan Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı, beş kişinin bir araya gelerek dolaşmasını yasakladı. Ankara'da mektup ve telgrafa sansür kondu.

 

1960: Şili’de Richter (Rihter) ölçeğine göre 9, 5 büyüklüğündeki depremde 6 bin insan hayatını kaybetti. Bugüne kadar ölçülmüş en şiddetli deprem olarak kayıtlara geçen depremin merkez üssü, Valdivia (Valdivya) şehridir. Deprem ayrıca Okyanus’ta yayılan tsunamiye sebebiyet vermiştir.

 

1971: Bingöl'de, 6,7 büyüklüğündeki depremde 878 kişi hayatını kaybetti, 700 kişi yaralandı, 9 bin 111 bina hasar gördü veya yıkıldı.

 

1980: Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgaline karşı çıkmak amacıyla Moskova Olimpiyatları’nı protesto eden ABD’nin çağrısına uyan Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin de olimpiyatlara katılmaması yönünde karar aldı. ABD’nin o günkü insancıl gibi görünen çağrısının, aslında soğuk savaşın stratejik adımlarından biri olduğu, ABD güçlerinin Afganistan’ı, yıllar sonra en kanlı ve hunhar bir şekilde işgal etmesiyle ortaya çıkacaktı.

 

1995: Danıştay, eski bakan ve iş adamı, DYP Milletvekili Cavit Çağlar’ın vergi kaçakçılığı suçundan cezalandırılmasını karara bağladı.

 

2016: Güney Asya ülkelerinden Bangladeş’i kasırga vurdu! Şiddetli fırtına ve yağmur 24 kişinin ölümüne 500 bin kişinin tahliye edilmesine neden oldu.

 

2020: LAHOR’DAN KARAÇİ'YE GİDEN PAKİSTAN ULUSLARARASI HAVAYOLLARI UÇAĞI YERLEŞİM BÖLGESİNE DÜŞTÜ. KAZADA UÇAKTA BULUNAN 99 YOLCU VE 8 MÜRETTEBAT 107 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. (PAKİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir