• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...
Bakan Kasapoğlu “Dijital Çağda Aile ve Gençlik” adlı sosyal medya çalıştayına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MİSMED tarafından Nevşehir’de düzenlenen “Dijital Çağda Aile ve Gençlik” adlı sosyal medya çalıştayına katılan Kasapoğlu, gençliğin bir toplumun hem bugününü hem de yarınını en etkin bir şekilde ilgilendirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sevgili gençler, hem aile hem de gençlik bir toplumun hem bugününü hem de yarınını en etkin bir şekilde ilgilendiren iki ana grup, iki ana olgu, o yüzden böyle bir başlıkla toplantı gerçekleştirilmesi hakikaten önemli. Ben bu toplantıyı tertip eden MİSMED sosyal medya derneğini tebrik ediyorum. Tabii bugün Nevşehir’deyiz, bir kısım programlar vesilesiyle buradayız ve sonrasında da Adana da biliyorsunuz gençlik şölenimiz var, oraya doğru yola çıkacağız. Ancak gençlerin burada olduğunu ve bu anlamdaki daveti ifade ettiklerinde ben en azından bir selam verip yola devam edeyim istedim. Ve özellikle sosyal medya günümüzün, hakikaten hep gündemimizde olan, hayatımızın içerisinde olan bir konu. Sosyal medyanın doğru kullanılması, hem de dijital ortamın tamamının hepsi bizi yakından ilgilendiriyor. Bazen hepimizi çok müspet bir şekilde etkilediği gibi, maalesef başta bağımlılık gibi bir takım çok ciddi sorunlara yol açabilecek bir konudan bahsediyoruz aynı zamanda. Aileyi, gençliği, sosyal medyayı bir araya getirdiğimiz de bunların hem enine boyuna irdelenmesi hem de bunlarla ilgili birtakım politikaların, stratejilerin geliştirilmesi bizler için ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. Zira aile olarak, aile yapısı olarak anlam ifade ettiği yönünde bizler için, bizim toplumumuz için, milletimiz için çok ama çok ciddi bir konu. Bununla birlikte gençlik ülke olarak millet olarak, hep umudumuz olan medeniyetimizin taşıyıcısı bir kitleyi ifade ediyor. O yüzden gençlerimizi ailelerimizi hem ciddi anlamda yarınlara yönelik olarak hazırlama, hem pek çok tehdide maruz kalan bu kitleyi ciddi bir şekilde doğruya, güzele yönlendirme hepimiz için bir sorumluluk.”

“Gençlerimiz her şeyden önce tükettikleri nesnelerin üreticisi olmalı

Gençlik ve spor bakanlığı olarak, gençlik haftası olması münasebetiyle pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Kasapoğlu, “Gençlerimiz Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla, heyecanla bu haftayı kutluyorlar, kutlamalarımız devam ediyor. Sabahleyin bir grup gençlerimizle hem Kapadokya’da bir balon turu gerçekleştirdik. Daha sonra teknolojiye ilgi duyan arkadaşlarımızla; özellikle drone teknolojisi, insansız hava sistemleriyle çalışma yapan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gençlerimizin her şeyden evvel, tükettikleri gibi aynı zamanda, tükettikleri nesnelerin üreticisi olmalarını önemsiyoruz. Üreten ve üreti alan alanlarda da öncü bir gençlik olsun istiyoruz. Yine bu noktada da bakanlık olarak pek çok desteğimiz var, pek çok çalışmamız var. Ve biliyoruz ki bizim gençlerimiz yetenekleriyle, kabiliyetleriyle ve özellikle dünyaya bakışlarıyla herkese öncü olacak gençler. Sadece pragmatist bir mantıkla değil hem bugünleri hem yarınları ciddi anlamda düşünen, dünyaya adalet ve vicdan penceresinden bakan gençler. O yüzden üretimde öncü olan gençlerimizde özlemlediğimiz dünyanın hem yaşanabilirlik açısından hem daha bir adil dünya olması açısından bizim gençlerin bu anlamda üstlendiği misyonun çok ama çok kritik olduğunu da düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir