• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Biden, Kuzey Kore lideriyle görüşecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asya'ya ilk ziyaretinde Seul'e giden ABD Başkanı Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile düzenlediği basın toplantısında Kim ile bir herhangi görüşmenin onun ‘samimiyetine bağlı’ olduğunu vurguladı.

Asya ziyaretinin ilk durağı olan Güney Kore'de bulunan Biden ile Yoon arasındaki ikili görüşmelere ilişkin Beyaz Saray'dan açıklamaya göre, iki lider, Güney Kore ile ABD arasındaki savunma ortaklığına yönelik karşılıklı taahhütlerini yineledi.

Biden, ABD'nin nükleer, konvansiyonel ve füze savunması dâhil bütün ABD savunma yeteneklerini kullanarak Güney Kore'ye genişletilmiş caydırıcılık taahhüdünde bulundu.

Biden ve Yoon, ayrıca, yüksek düzeyli Genişletilmiş Caydırma Stratejisi ve Danışma Grubunu en erken tarihte yeniden etkinleştirmeyi kabul ettiğini bildirdi.

Her iki lider de Kuzey Kore'den kaynaklanan tehdit nedeniyle Kore Yarımadası'nda ve çevresinde ortak askeri tatbikatların ve eğitimin kapsamını genişletmek için görüşmelere başlamayı kabul etti.

Biden ve Yoon, Kuzey Kore'nin istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri karşısında caydırıcılığı güçlendirmek için bölgeye gerektiği durumda ABD'nin stratejik askeri varlıklarını konuşlandırma konusunda anlaşma sağladı.

Ayrıca, ABD ile Güney Kore, devlet destekli siber saldırılar dâhil Kuzey Kore'den gelen bir dizi siber tehdide karşı koymak için iş birliğini önemli ölçüde genişletme kararı aldı.

Kore Yarımadası'nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması konusundaki ortak hedeflerini yineleyen iki lider, Kuzey Kore'nin nükleer programının sadece Kore Yarımadası'nda değil, aynı zamanda Asya'nın geri kalanında ve dünyada barış ve istikrar için ciddi bir tehdit oluşturduğu görüşünü paylaştı.

Açıklamada, Yoon ve Biden'ın, Kuzey Kore'ye müzakerelere geri dönmesi yönünde çağrıda bulunduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir