• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Kudüs'ün Öncü Kadınları İstanbul'da bir araya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'ün Öncü Kadınları, "Kudüs'ün Öncü Kadınları Zaferi Hazırlıyor" sloganıyla İstanbul'da bir araya geliyor.

Konferansa 42 ülkeden aralarında öncü kadınların da olduğu yaklaşık 450 kişinin katılması bekleniyor.

Birliğin Genel Sekreteri Rabab Awad, "Yedincisi olacak olan bu konferans, koalisyonun kök saldığı ve ulaşmak için çalıştığı kadınların, öncü ve liderlik rolünü güçlendirecek ve öneminin vurgulayacaktır." dedi.

Awad, sözlerine konferansın amacını açıklayarak şöyle devam etti:

Konferansın amacı, Kudüslü kadınların karşılaştığı zorluklara vurgu yapmak, Filistinli bayan mahkumların acılarına dair farkındalık yaratmak, ortak proje ve çalışmalarla ümmet kadınlarının bu davadaki rollerini etkinleştirmektir. Bunun yanı sıra kuşatma ve savaşların Gazze kadınları üzerindeki etkilerinin gösterilmesi ve Filistinli kadınların ümmete ilham konusundaki örnekliğine vurgu yapılması hedeflenmektedir.

Filistin'deki kadınlara destek vermek için ümmet kadınlarının kendi aralarındaki iş birliğinin önemli olduğuna değinen Awad, bu konferansın, yenilikçi vizyon ve fikirleri ile Filistinli kadınların topraklarındaki sebatlarına destekleyen, dünyanın farklı yerlerindeki öncü kadınları tanımak için bir fırsat olduğunu vurguladı.

İstanbul merkezli Kudüs ve Filistin'i Destekleyen Uluslararası Kadın Birliği, 2014 yılında kuruluş açıklamasında hedeflerini "Ümmetin kadınlarını ve kızlarını seferber etmek ve harekete geçirmek, onları Kudüs'ü ve Filistin'i, bir davayı, halkı, toprağı ve kutsalları desteklemedeki rollerini harekeye geçirmeye teşvik etmek" şeklinde açıklamışlardı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir