• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Kocaeli'nde ormanlara giriş yasağı geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz ayının gelmesiyle piknik yapmak için ormanlık alanlara artan talep beraberinde kısıtlamalara neden oluyor.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada orman yangınlarının önüne geçebilmek için bazı kısıtlamalar getirildi. Yapılan açıklamada 1 Haziran tarihinden başlamak üzere 1 Kasım tarihine kadar geçerli olacak kararlar şöyle sıralandı:

  1. Resmi tescilli piknik/mesire alanları harici her türlü ormanlık alanlarda; mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması, kullanılması yasaklanmıştır.
  2. Ormanlık alanlarda konaklama yapılması yasaklanmıştır.
  3. Orman içinde ATV, UTV ve bunun gibi araçların önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanılması yasaklanmıştır.
  4. Orman İşletme Müdürlükleri tarafından belirlenen güzergahlarla sınırlı olmak kaydıyla Ulusal, Uluslararası sportif ve eko turizm amaçlı kullanımlar için izin alınması zorunludur.
  5. Kocaeli ili sınırları içindeki ormana bitişik alanlarda ve ormanlık alanlara 4 kilometre mesafede anız ve bağ-bahçe temizliği vb. amacıyla kontrollü dahi olsa ateş yakmak yasaklanmıştır.
  6. Güvenlik birimleri (Emniyet-Jandarma vb.) ve Orman Muhafaza memurlarından oluşturulacak olan ve gezici gözetleme işleri ile görevlendirilen ekiplerce, tüm Resmi ve tescilli piknik alanları dahil daha önce belirlenen ve özellikle tehlike arz edebilecek alan ve bölgeler kontrol altında tutulacaktır.
  7. Alınan kararlar ilgili kurumlar ve güvenlik güçlerince hassasiyetle takip edilecek olup uymayanlar hakkında adli işlem tesis edilecek ve idari para cezası uygulanacaktır.
  8. Ayrıca vatandaşlara da bir çağrı yapılan açıklamada şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi rica edildi.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir