• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Batman Üniversitesi'nde bahar etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi’nde ‘6. Karınca Bahar Etkinlikleri’ başladı. 4 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde Batman Üniversitesi Tekvando Topluluğu tarafından kısa bir gösteri yapıldı. Sporcular, Uzakdoğu sporunun tekniklerini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

 

Taekwondo gösterisi ile başlayan etkinlikler daha sonra Batman Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü’nün hazırlamış olduğu karma sergi ( Fotoğraf- Resim- El Sanatları sergisi) ile devam etti.

 

Serginin açılışını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptı. Üniversitenin Merkez yerleşkesinde gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Uluçam, bu yıl etkinliğin, üniversitenin kuruluşunun 7’nci yıl dönümüne rastladığını söyledi. Etkinliğin her yıl gelenekselleşmiş bir şekilde devam edeceğini belirten Uluçam, “Her yıl bu tarihte öğrencilerimizin, sınavlar öncesi motivasyonunun arttırılması ve sosyal etkinliklerde daha fazla rol alabilmeleri için bahar şenliklerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Etkinliğe akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de ilgisi yoğundu.

 

Üniversite’den Reyhanlı hassasiyeti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta yaşanan bombalı saldırı nedeniyle Batman Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla 6. Karınca Bahar Etkinlikleri çerçevesinde yer alan müzikal etkinlikler iptal edildi.

 

Testili parkta çadır kuran Batman Üniversitesi Avrupa, Sinema, Drama, Etik ve Tarih-Yaşam toplulukları, kurdukları stantlarda çeşitli materyaller dağıtarak, katılımcılara topluluklarıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Etkinliklerin bitiminde Uluçam, öğrencilerle beraber kafede oturarak çay içip bir süre sohbet etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir