• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amerikalı Belediye Başkanından Bursa'ya teknik inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'yı daha yakından tanımak için kente gelen Amerika'nın Ohio Eyaleti başşehri Columbus'un Belediye Başkanı Michael Coleman, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkanvekili Atilla Ödünç ile görüştü.

 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Columbus Belediye Başkanı Michael Coleman  ve eşi Janella Simons'la Dobruca Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Niagara Vakfı Başkanı Serkan Aykan'ın da katıldığı ziyarette Başkanvekili Ödünç, misafirlerine Bursa'yla ilgili bilgiler verdi. Türkiye'de 'tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla' öne çıktıklarını belirten Ödünç, Bursa'yla benzer özellikler taşıyan Columbus'la kardeşlik ilişkisi kurulabileceğini, iki kentin resmen kardeş olabileceğini ifade etti.

 

Columbus Belediye Başkanı Michael Coleman, daha iyi tanımak amacıyla Bursa'ya geldiklerini söyledi. Kentte gördükleri ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Coleman, “Sahip olduğu özellikler ve özellikle sanayi anlamında taşıdığı benzerlikler dolayısıyla, Bursa'yla ileriye dönük bir işbirliğini geliştirmeyi düşünüyoruz. Bursa'da bu nedenle sanayi ve kamusal bazda ziyaretler yaparak, işbirliği yapabileceğimiz konuları belirlemek istiyoruz" dedi.

 

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Belediye Başkanı Coleman'a Bursa bıçağı, eşi Janella Simons'a da 3'lü bir bıçak seti hediye etti. Belediye Başkanı Coleman ise Başkanvekili Atilla Ödünç'e, Columbus parası ile kenti tanıtan kitaplar takdim etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir