• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Bozuk yola dikkat çekmek için fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eski Diyarbakır yolu olarak bilinen ve Dicle yolu kavşağından Sanayi sitesine kadar uzanan Kurtuluş Caddesi, bakımsızlıktan dolayı yer yer çukurlaşmış durumda. Çukurlara biriken sular yağışlı havalarda vatandaşları mağdur ediyor. Yoldan geçen araçların biriken suları sıçratmasından dolayı vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

 

Yolda oluşan çukurlar sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Özellikle şehir içi minibüsleriyle yolu kullanan sürücüler araçlarının çukurlardan dolayı zarar gördüğünden şikâyetçi.

 

Kurtuluş caddesinde bulunan esnaflar çukurlardan dolayı yetkililere tepki gösterdi. Esnaf Cuma Atabey; “Esnaf olarak vergimizi veriyor, idarecilerimizi seçiyoruz. Gelin görün ki yolların hali perişan. Şimdi yaz olduğu için fazla rahatsız olmuyoruz. Fakat kış aylarında çukurlara biriken sular üzerimize sıçrıyor, elbise değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bu olaya bir el atsın. Caddemizi temizleyip asfalt döksünler” dedi.

 

Cuma Atabey yoldaki çukurlara dikkat çekmek için mizahi bir yola başvurdu. Atabey çukurlara fidan dikeceğini belirterek; “Bu çukurlara böğürtlen fidanı diktim. Eğer yetkililer yola bir el atmazlarsa İnşallah böğürtlenleri seneye yeriz. Yetkililer sesimizi duyuyorlarsa ve vicdanları varsa bu caddeye el bir atsınlar” dedi.  (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir