• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Kızıltepe'nin ölüm kavşağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Tarihi İpek yolu olarak bilinen E-24 uluslar arası karayolu bitişiğinde kurulan ve 609 işyerinden oluşan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi’ni ana yola bağlayan noktada kavşak olmaması nedeniyle sürekli kazalar yaşanıyor.

 

Son yaşanan kazada Hububat Ticaret merkezi’nden çıkan hububat yüklü kamyon, oto yola çıktığı sırada yolda seyir halinde olan minibüs ile çarpıştı. Kazada can kaybı olmazken minibüs hurdaya döndü. Yol yaklaşık bir saat trafiğe kapanırken, otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla yol trafiğe açıldı. Yaşanan kaza sonrası Hububat Ticaret Merkezi girişinde toplanan zahireci esnafı yetkililerin çözüm bulmamasına tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, “İki yılı aşkındır burada bir kavşağın yapılması için başvurmadığımız makam, merci kalmadı. En son Ankara ya gidip Milletvekilimiz Sayın Abdurrahim Akdağ ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gittik. Sayın vekilimizin çabasıyla kavşak projesi onaylandı. Yaklaşık yedi aydır onaylanan proje bir türlü uygulamaya geçilmiyor. İki ay önce burada iki vatandaşımız hayatını kaybetti, beş vatandaşımız yaralandı.

 

Burada bir kavşağın yapılması için daha kaç kurban vermemiz gerekiyor ki, karayolları bize acıyıp kavşağımızı yapsın” dedi.

 

Konuşmasına devam eden Öter, “Sayın Kaymakamımız, Valimiz, il ve ilçe trafik komisyonları toplanıyor. ‘Kavşağın yapılması zaruridir’ diye trafik komisyonu raporları alıyor, bulunuyor. Bizler STK olarak 17 kez Diyarbakır 9. Bölge Karayolları Müdürlüğü’ne gidip yardım istiyoruz.78 köy muhtarı imza topluyor, dikkate alınmıyor. Günlük 200 bin ton kapasiteye sahip hububat pazarı olan, 3 bin insana istihdam sağlayan, günlük binlerce ağır tonajlı araç giriş çıkış yoğunluğu yaşayan bir bölgenin hububat ticaret merkezi konumunda olan yere bir kavşağı çok gören karayollarını anlamakta zorluk çekiyoruz. 17 Şubat’ta Mardin’e gelen Sayın Başbakan’ımıza konuyu sözlü ve yazılı olarak ilettik. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan talimat vermelerine rağmen gelişme olmadı.

 

Biz buradan tüm yetkililerimize sesleniyoruz. Dünyanın büyüyen ekonomilerinden olan para babası IMF’ye borç para veren ülkemiz, bir kavşağı bize çok görmemeli. Bu kavşak için verdiğimiz mücadele, yaptığımız girişimleri Avrupa’nın batan ülkesi Yunanistan’a müracaat etseydik bu kavşağı bize yapardı sanırım. Eğer kısa sürede bu kavşak yapılmaz ise biz Zahireciler Derneği olarak birkaç ölüm daha yaşamadan Başta duyarlı STK’lar, çiftçilerimiz, esnaflarımız ve tüm halkımızdan yardım talep edeceğiz ve ölümüne otoyolda oturma eylemi yapacağız. Devletimizin güvenlik güçleri gelip bizi mermi ile vursun. En azında tekerleklerin arasında çiğnenmekten iyidir. Umudumuz, beklentimiz ve dualarımız şudur ki; Devlet büyüklerimiz bizi hiç bir eylem ve kitlesel tepki ortaya koymak zorunda bırakmaz” ifadelerinde bulundu. (Masum Erden – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir