• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu için yarın büyük gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine CHP Bursa'da yapacağı mitingi İstanbul/Maltepe'ye aldı.

Parti yönetimi, mitingin görkemli geçmesi için kolları sıvadı.

Parti kulislerinde mitingin görkemli geçmesinin Kaftancıoğlu'na verilen mahkumiyet kararına karşı iktidara güçlü bir tepki olacağı belirtiliyor.

İKTİDARA SERT MESAJLAR VERİLECEK

Kılıçdaroğlu'nun mitingdeki konuşmasında yine SADAT çıkışında olduğu gibi seçim güvenliğine dair ve yolsuzluk iddialarına vurgu yapacağı, seçimde bir oldubittiye izin verilmeyeceğine dikkat çekeceği kaydediliyor.

Mitingde yüksek katılım sağlanması halinde Kılıçdaroğlu açısından bir güç gösterisine dönüşecek. Bu durumun Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına yönelik parti içindeki tereddüdün azalmasına katkı sağlayacak. Partide bu durumun kamuoyuna da iyi bir mesaj olacağı düşüncesi hakim.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SIRALAMASINDA ÖNE GEÇTİ İDDİASI

Independent Türkçe'nin haberine göre bir CHP yöneticisi, son dönemlerdeki gelişmelerin ışığında Kılıçdaroğlu'nun adaylığının İmamoğlu ve Yavaş'a göre daha ön plana çıktığını söyledi.

CHP'li yetkili şunları kaydetti:

"Genel başkan, bir süredir tıkanıklık gösteren adaylık sürecinde atağa geçti. İmamoğlu'nun Karadeniz gezisindeki hataları, Ahmet Türk'ün Kürtlerin Yavaş'a oy vermeyebileceği yönündeki uyarıları da kamuoyunda en doğru adayın kim olabileceği tartışmalarını artırdı. Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetine karşı aldığı kararlı tutum parti örgütlerinde olumlu karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına önceden daha net dille karşı çıkanlarda bile bir yumuşamaya yol açtı."

CHP İSTANBUL MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Bu arada miting hazırlıkları ise harıl harıl sürüyor. Önceki gün Parti Meclisi'nde (PM) yapılan mitingin konuşulduğu toplantının ardından çok sayıda milletvekilinin katılımı ile bugün saat 12.00'de CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda miting hazırlıkları konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir