• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya: Hitler'in araştırmaları ABD'nin elinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Alexander Venediktov, ABD'nin dünya çapındaki kapalı biyo-laboratuvarlar ağının 400'den fazla olduğunu söyledi.

Bu tesislerin, yeni salgın tehdidi altında olan bölgelerle çakıştığını iddia eden Rus yetkili, “Hitler'in tıp ve biyolojik silahlar alanındaki tüm araştırmaları Amerikalıların eline geçti. Bugün bir kez daha tüm insanlığa karşı çalıştıklarını görüyoruz. Her şeyden önce ABD’nin dünya çapında oluşturduğu sivil veya askeri biyolojik laboratuvarlarından bahsediyorum. Tahminlerimize göre bu ağ 400'den fazla” ifadesini kullandı.

ABD’nin kapalı biyolojik laboratuvarlarının yerleri ve Moskova’nın belirlediği yeni salgın tehditlerinin ortaya çıktığı bölgeler arasında bir bağlantı olduğu iddiasında bulunan Venediktov, hiçbir ulusun Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesi uyarınca biyolojik silah üretme ve depolama hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Venediktov ayrıca ABD’nin uluslararası sözleşmelerin önüne geçmek için bir dizi yasayı çıkararak biyolojik silah üretme ve depolama hakkını meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti. Washington’un her zaman tehlikeli biyolojik sızıntılardan ABD dışındaki insanların maruz kalması için çaba sarf ettiğini söyleyen üst düzey Rus yetkili, “Onlar (ABD), özellikle göz ardı ettiği ve NATO değerlerine sözde bağlılığın bir işareti olarak teknik ve bilimsel komplekslerini sonuna kadar açan Ukrayna gibi hazır olan ülkelerde, tehlikeli patojenlerin değişimi ve incelenmesi için laboratuvarlar oluşturuyor” dedi.

Rus Ordusunun Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Başkanı Igor Kirillov'un geçtiğimiz günlerde, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da biyolojik silah geliştirmek için kullanılan 30 biyolojik laboratuvar bulduğunu bildirmişti. -İslami Analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir