• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Nasrallah seçim sonuçlarını yorumladı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan’da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, medyada tartışmaların sakinleşmesi çağırısında bulunarak, Lübnan'da gerçekleşen en büyük yağma operasyonunun, bankaların ABD yönetimiyle işbirliği yaparak Lübnanlıların mevduatlarını yağmalaması olduğunu söyledi.

El-Menar televizyonundan canlı olarak yayınlanan konuşmasında Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, seçilen milletvekillerini tebrik ederek, direnişe ve müttefiklerine oy veren Lübnanlılara özel teşekkür etti.

“Direniş kadroları aynı anda iki görevi yerine getiriyordu; birincisi seçim gününün başarılı geçmesi için çalışıyorlardı, ikincisi Lübnan'ı korumaya hazırlardı" diyen Nasrallah, ülkedeki medya tartışmalarının yatışması için çağrıda bulundu.

Nasrallah, "Kimse yeni parlamentoda çoğunluğa sahip olduğunu iddia edemez. Lübnan ve Lübnan halkının çıkarı, belirli bir partinin meclis çoğunluğunu elde edememesinde olabilir. Hiçbir grup çoğunluğun o grupta veya bu grupta olduğunu iddia edemez ama biz siyasi blokların ve bağımsızların önündeyiz" dedi.

Nasrallah, Saad el-Hariri liderliğindeki Gelecek Hareketi’nin seçimleri boykot etmesine sakin, objektif ve sorumlu bir şekilde yaklaşılması gerektiğini bildirdi.

"Lübnan tarihindeki en büyük yağma ve hırsızlık, mevduat sahiplerinin paralarının çoğu banka ve ABD yönetimi tarafından çalınmasıdır" diyen Nasrallah, ülkedeki krizlerin boyutunun Parlamentoda bir grubun çoğunluğu elde etse bile, tek başına bununla başa çıkamayacağını ifade etti.

Nasrallah, “Gerekli olan, ülkenin sakinleşmesi ve seçim öncesi halkın acısına konu olan dosyalara öncelik verilmesidir. Bu, rekabetten bağımsız olarak ancak ortaklık ve işbirliği yoluyla ele alınabilir” dedi.

“Silahların gölgesi altında seçim yapıldığı yalanına son vermenin zamanı gelmedi mi” diye soran Nasrallah, krizlerin rekabetten ayrı olarak ancak ortaklık ve işbirliği yoluyla çözülebileceğini dile getirdi.

Nasrallah, “Bazı seçim çevrelerinde Emel ve Direnişe Vefa listelerine verilen oy sayısı 500 bin seçmeni aşıyor. Bu insanlar halkın iradesini ifade etmiyorlar mı” diye sordu. -İslami Analiz

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir