• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
"Gazze ve Kudüs özgürleşmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr. Davut Okçu, Siyonist İsrail’in üç yıl önce Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda saldırıp 9 Müslümanı şehit eden ve onlarca kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

 

Okçu açıklamada, “Mavi Marmara olayında Hükümet kararlı bir politika izledi ve İsrail sonunda özür dilemek zorunda kaldı. Ama bu İsrail’in Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya yönelik bir politikasının bir parçasıdır. Çünkü İsrail, halen Filistin’e, Gazze’ye yaptığı saldırılardan vazgeçmiş değil. Halen Gazze kapalı bir kutu içerisinde dünya ile irtibatı kesik bir durumdadır. Gazze ne dışarıdan içeriye bir malzeme ne de içeriden dışarıya bir şey götüremiyor. Mutlaka bunun önüne geçilmelidir ve Gazze özgürleşmelidir. Sadece Gazze değil İslam âleminin en önemli değerlerinden biri olan Kudüs’te özgürleştirilmelidir.” dedi.

 

Açıklamanın devamında Okçu, şu sözlere yer verdi: “Kesinlikle şu yanılgıya düşmemeliyiz; ‘İsrail özür diledi ve artık koltuklarımızda rahat oturabiliriz, maksadımıza ulaştık’ şeklindeki düşünce çok yanlış olur. Biz, İsrail özür dilesin diye beklemedik bu güne kadar. Özrün arkasında zaten Hükümetin öne sürdüğü şartların içerisinde mevcuttu. ‘Gazze’nin özgürleşmesi, dışarıdan gelecek yardımlara kapı açılması’ şartı mevcuttu. Onun için İsrail’in özür dilemesi önemli bir adımdı, ancak bunun arkasından derhal Gazze’ye, Kudüs’e özgürlük kartları masaya konmalıdır. Türkiye, bu konuda sonuna kadar direterek İsrail’i, Müslümanlara, Filistinlilere karşı saygılı davranmaya zorlamalıdır.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir