• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
AYM`den Dicle`ye Ret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesi, YüksekSeçimKurulu tarafından, hakkındaterörörgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle`nin başvurusunu yetkisizlikten reddetti.

Hatip Dicle`nin avukatı Levent Kanat, Anayasanın `Milletvekilliğinin Meclis`te düşürülmesine karar verilen kişinin düşüm kararından sonra 7 gün içerisinde Anayasa Mahkemesine `kararın iptali` için başvurabileceği, Anayasa Mahkemesinin de bu başvuruyu 15 gün içerisinde kesin karara bağlayacağı` şeklindeki 85. maddesine göre Yüksek Mahkemeye başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Mahkeme heyeti, bugünkü gündem toplantısında, Dicle`nin avukatı Kanat`ın yaptığı başvuruyu, `Anayasa`nın 79. maddesi gereğince yetkisizlikten` reddetti.

Anayasa`nın 79. maddesi, `Seçimlerin başlamasından bitimine kadar bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konuları ile ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevinin YSK`da olduğunu, YSK kararları aleyhine başka bir merciye başvuru yapılamayacağını` düzenliyor.

AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir