• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Türkiye’nin ekonomisine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Partisinin genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya Erbakan, Türkiye ekonomisinin gidişatı ve düzelmesi için çözüm önerileri ile ilgili konuştu.

Ekonominin paylaşımda adaletsizlikten dolayı bu durumda olduğunu belirten Erbakan, "Türkiye’de ekonomiye baktığımızda maalesef borç, faiz, vergi, enflasyon, yoksulluk, alım gücünün düşmesi ve çok önemli bir konuda paylaşımda adaletsizlik olduğunu da açık bir şekilde görüyoruz. Bugün Türkiye’de faize bir yılda 300 milyar lira para ayrılırken tarımsal desteklemelere 25.8 milyar lira destek ancak ayrılmaktadır. Faize bir yılda 300 milyar lira verilirken milyonlarca EYT'linin (emeklilikte yaşa takılan) talebi olan yıllık 26 milyarlık para çok görülmektedir." dedi.

Erbakan, konuşmasının devamında Türkiye'deki paylaşımda adaletsizliğin pek çok örneklerle çoğaltılabileceğini belirterek, vatandaşların bankalara olan borçlarına ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Türkiye'de ekonomik gidişatın iyi olmadığını savunan Erbakan, "Ana para ve faiz birlikte toplam borcumuzun milli gelire oranı yüzde 70 seviyesine geldi. Geçen sene yüzde 50 iken bu sene yüzde 70’e gelmiş yani 85 milyonun bütün bir emeği alın teri bir senelik milli gelirinin yüzde 70’i kadar borcu var" şeklinde konuştu. (İLKHA)  

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir