• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başıboş köpek açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan sorulan bir soru üzerine başıboş köpek saldırıları ile ilgili açıklama yaptı.

“Ciddi bedeller ödetebilir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş köpeklerle ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, “En önemli süreç kısırlaştırmadan geçiyor. Yani kısırlaştırmaya yönelik, özellikle sokak hayvanlarına yönelik bu adımın atılması gerekiyor. Aksi takdirde sokak hayvanlarındaki bu sınırsız çoğalma, ciddi bedeller de ödettirebilir.” dedi.

“Bunu kimse güle oynaya karşılayamaz”

Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Biz bu konuyla ilgili özellikle Tarım, Orman, Hayvancılık Bakanlığımızı da devreye soktuk. Müşterek çalışma yapmak suretiyle sokak hayvanlarına yönelik bazı adımlar atmamız gerekiyor ki Allah göstermesin bu çocuklarımızın, yavrularımızın, köpeklerin saldırısına uğramaları anne-babalar olarak bizleri de rahatsız edecektir. Yani bunu kimse güle oynaya karşılayamaz. Düşünün ki bir anne-babanın yavrusu parçalanıyor. E ne olacak? Alkış tutacak hali yok. Hayvan sevgisi diyebilir mi? Diyemez. Burada da gerçekçi olmak lazım. Tedbir, teşhis, tedavi ve koruma yöntemleri ve bunlara yönelik de adımlarımızı atıyoruz. Birinci derecede de bu konuda özellikle Hayvancılık Bakanımızı dedim ki artık bütün hocalığını her şeyini bu işte kullanacaksın.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir