• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Alman Basınından Özetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
Merkel`in göçmen kuruluşlarının 6`ncı Uyum Zirvesi`ne katılımı.
 
Aachener Zeitung
Daha fazla göçmen kökenli kişinin memur, polis, öğretmen, sosyal görevli ya da yerel idarelerde büro çalışanı olması isteniyor. Bu konuda federal ve eyalet birimleri ile belediyelerin üzerine düşen çok iş var. Ekonomi Bakanı Rösler, ekonominin acilen vasıflı işgücüne ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Ancak bu vasıflı kişiler, Almanya’ya gelebilmek için ülkelerini terk etmek zorundalar ve o nedenle bu kişilerin geride bıraktığı ülkesindeki gibi, kendini mutlu ve huzurlu hissedebileceği, onları benimsemeye hazır bir ülkeye ihtiyacı var.
 
Frankfurter Rundschau
Almanya’nın uyum ülkesi olmayı istemesi, ilk bakışta bir iyi niyet göstergesinden başka bir şey değildir. Gerçekten de göçmenlere yönelik önyargılar ve Almanya’nın bazı kesimlerinde bariz bir şekilde göze çarpan ırkçılık, başarılı bir uyumun önündeki en büyük engel. İstediği kadar güzel sözlerle süslensin, hiçbir ‘hoş geldin kültürü’ NSU cinayetlerinin yarattığı yıkımı unutturamayacak.
 
Avrupanın Dış Politikası
 
Süddeutsche Zeitung
Avrupa`nın dış politikası, sadece beceriksizliğini ispatlamakla kalmadı, aynı zamanda Avrupa’nın güvenliği açısından büyük bir önem taşıyan Ortadoğu konusunda da ABD’nin kararsızlığı ile tehlikeli ve siyasi bir boşluk yansıtmış olmasına da henüz bir cevap bulamadı. Ama aylar boyunca yaptırımlar üzerinde tartışan ve sonunda silah ambargosunun kaldırılmasına müsaade eden AB de bu duruşu ile söz konusu boşluğu dolduracak nitelikte değil.  Bu durum, ortak bir dış politika hayali kuranların hoşuna gitmesede en azından Fransa ve İngiltere bu boşluğu kapatmaya çalıştı.
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung
Avrupalılar, güvenlik politikasından dolayı bir kez daha çatışmaya girdi, bu sonuç, Avrupa’yı tüm dünya kamuoyunda gülünç duruma düşürdü. Görüş ayrılığı nedeniyle, birkaç gün içerisinde Suriye’ye yönelik silah ambargosu geçerliliğini yitirecek. AB üyesi ülkeler, isterlerse AB yönetmeliklerine göre; daha doğrusu kendi keyiflerine göre; Muhaliflere silah sevkiyatı yapabilecek. 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir