• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Adıyaman Peygamber Sevdalıları çocukları piknikte bir araya getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları tarafından Adıyaman Alidağı mesire alanında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen piknik etkinliğine 100'ün üzerinde öğrenci katıldı.

Futbol, çuval ve yumurta yarışı gibi etkinliklerinin yanı sıra bilgi yarışmasının da yapıldığı piknikte ilahiler seslendirildi, cemaatle namaz kılındı.

Adıyaman Peygamber Sevdalıları Kâhta Temsilcisi Mustafa Bozkurt, "Vakıf olarak hedefimiz okumanın önemi ortaya koymak ve bunu gençlerimize ve çocuklarımıza aşılayabilmektir. 'Oku yaratan Rabb'inin adıyla oku.' diyerek yaratmış olduğu insana evren'i kâinatı tabiatı nesne ve özneyi okumasını fakat salt ve nefis penceresinden değil ruh ve gönül penceresinden okumasını bilinçlenmesini ve medenileşmesini ve bu doğrultuda hareket etmesini emretmektedir." dedi.

Bozkurt konuşmasının devamında, "Vakfımızın yıllardır yaptığı ve yapacağı çalışmalarının ana hedefi çocuklarımıza okumanın bilinç ve şuur kazandırmak. Bilinçli ve şuurlu bir topluma giden yolun okumaktan geçtiğini yapılan kültürel çalışmalar okumanın önemini ortaya koymuştur. Okuyan ve okuduğu ile amel eden bir toplumun cehaletten kurtulduğunu yapı olarak yapılan çalışmaları neticesinde ortaya koymuştur. Okumanın bilinç ve şuuru ile üstün İslam medeniyetlerinin oluştuğunu ve insanlık huzur ve saadete eriştiğini yaşamakla öğreniyor ve görüyoruz." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir